Main menu

NATOS OVERFALL PÅ LIBYA ET BRUDD PÅ FNS RESOLUSJON OG MENNESKERETTIGHETENE

NATO bomber bakkemål i Libya 2011NORGE FOR FRED VIL UTTALE:

NATOS OVERFALL PÅ LIBYA ET BRUDD PÅ FNS RESOLUSJON OG MENNESKERETTIGHETENE.

 

 

 

 

Den 17. mars 2011 vedtok FNs sikkerhetsråd resolusjonene 1970 og 1973 om at de påståtte drap på sivile i Libya måtte stoppes. Gaddafi skal udiskriminert ha gått løs på en del av sin egen sivilbefolkning som protesterte mot regimet. I spissen for denne ”bergingsaksjonen” sto NATO og seinere flystyrker fra England, Frankrike, Italia m.fl. og ikke minst Norge som slapp flere tusen bomber over de største byene i Libya. De som ble møtt med våpen fra Gaddafis side var bevæpnete opprørere og militante islamistiske grupper som kom utenfra. En hver regjering har rett til å forsvare seg mot militante grupper i følge FN uten innblanding utenfra. Amerikansk og vestlig media har framstilt Gaddafi som en brutal hersker som uten grunn gikk til massakrer mot sitt eget folk. Dette er ikke bevist men ble brukt av USA og de tidligere kolonimaktene England, Italia og Frankrike som påskudd for å intervenere militært. Slike påskudd kjenner vi fra bombingen av Jugoslavia, invasjonen i Irak og i Afghanistan, På samme måte som man støttet Al Qaida i Afghanistan med våpen og utstyr i kampen mot Sovjet vet vi at også i Libya ble militante grupper støttet med våpen og utstyr i kampen mot Gaddafi. Dette av de tidligere kolonimaktene som inntil februar i år var bestevenner med diktatoren og drev utstrakt handel med ham. Også Norge som uten moralske skrupler leverte militært utstyr til ham. Statoil hadde store oljeinteresser, som flere EU-land, i Libya. Overnatta blir han en demon og fiende da han motsetter seg militært gruppene som utfører militante angrep på sivile, militære og sikkerhetsmessige installasjoner, kalt ”fredelige” demonstasjoner av den imperialistiske verden. Dette er en gjennomskuelig og kynisk taktikk EU og USA bruker for å fjerne regimer som står i veien for deres tilgang til råvarer og finansielle ressurser. Alle var venner med Saddam Hussein så lenge han sloss mot Iran på 1980-tallet. Da han ville ha kontroll med oljen ble han fjernet av USA under påskudd at han var en despot, som om han ikke var det før.

Krigen førte med seg at sivile mål ble ødelagt som skoler, barnehager, sykehus, veier og tusenvis av hjem ble jevnet med jorden. Krigen med innblanding av NATO og EU-land, samt Norge drepte ca 25.000 mennesker.

Norge For Fred slår fat at alle restriksjoner rundt FNs resolusjoner 1970 og 1973 ble hensynsløst brutt av NATO og de krigførende statene i EU og Norge som flinkest i klassen. Begrensningene var helt klare:

  1. Man skulle ikke fjerne eller drepe Gaddaffi
  2. Man skulle ikke fjerne regimet
  3. Man skulle ikke støtte noen part i borgerkrigen
  4. Man skulle ikke bombe sivile mål
  5. Man skulle ikke forsyne noen av partene med våpen.

 

Norge For Fred krever:

Hvordan Norge kunne delta i en krig mot et annet land uten noen debatt i den utvidede utenrikskomiteen eller i Stortinget, uansett FNs vedtak?

I ettertid må de brudd som var på FNs klare restriksjoner tas opp til debatt i Norge og bringes fram til FNs organer. De skyldige politikere må stå til ansvar.
Norge må ut av NATO, spesielt slik den har utviklet seg til et rent militært angrepsorgan for USA og resten av den imperialistiske verden

Harald Ø. Reppesgaard
Leder av Norge For Fred

World Peace Cuncil

REDAKTØR: Igor Jakobsen
UTGIVER: Norge For Fred
POSTADRESSE: Storvolltunet 61, 9104 Kvaløya, Tromsø
TELEFON LEDER: 920 20 793
E-POST REDAKTØR/TIPS/MEDLEMSSKAP: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.