Main menu

Internasjonal fredskonferanse 2016

Oversatt uttalelse fra møte i Verdens Fredsråd i Athen, 4. juni 2016


Til alle WPCs medlemmer og venner av WPC.

Kjære venner

WPC har besluttet å videreføre og utvide sin kampanje (JA til Fred - NEI til NATO) mot NATO, som skal ha sitt neste toppmøte i Warszawa fra 8. til 9. juli, 2016. Hovedstyret i WPC hadde i november i fjor møte på Cuba. Uttalelsen fra dette møtet oppfordrer alle fredselskende krefter og folk til å ta initiativ og planlegge protestaksjoner i alle NATO-medlemsland, så vel som i så mange som mulige land i verden (se også http://wpc-in.org/?q=node/146). Rundt datoene for NATO-møtet den 8. og 9. juli påkaller vi fredsorganisasjoner og andre sosiale bevegelser til å forene våre røster mot det væpnede redskap for imperialismen, som forårsaker krig, ødeleggelse, flyktninger, elendighet og fattigdom.


WPCs sekretariatsmøte som nylig ble avholdt i Athen, bestemte sammen med våre partnere fra Fredskomiteen i Polen at WPC skal organisere en internasjonal konferanse i Warszawa den 8. juli med deltakelse av fredsbevegelser, fagforeninger, kvinneorganisasjoner og studentforeninger. Det legges også opp til støtte og tilstedeværelse fra internasjonale organisasjoner som for eksempel World Federation of Trade Unions, World Federation of Democratic Youth, Women Democratic International Federation and the International Association of Democratic Lawyers. Invitasjoner er sendt også til medlemmer av Europaparlamentet, medlemmer av nasjonale parlamenter, til journalister og intellektuelle.


Målene for konferansen er:

· Å avdekke de nye planene for NATO i Øst-Europa og Midtøsten, samt i andre deler av verden, og fordømme de pågående imperialistiske intervensjoner og aggresjoner.
· Å utveksle synspunkter og erfaringer fra kampen mot NATO i de ulike medlemslandene. Motsette seg ytterligere utvidelse av NATO og forene krefter for dets oppløsning på globalt nivå.
· Å kreve nedleggelse av NATOs militære baser og alle andre utenlandske militærbaser i verden.
· Å erklære vår solidaritet til de folkene som kjemper for sin rettferdige sak og for retten til også suverent kunne bestemme over sine formuer, uten utenlandsk militær eller politisk innblanding.

 

  WPCs generalforsamling 2016 i São Luís, (Maranhão), Brasil 17-20 november

STYRK FOLKETS SOLIDARITET I KAMPEN FOR FRED, MOT IMPERIALISMEN

 Alle deltakere som ønsker å snakke på konferansen kan forberede en 10 minutter tekst på engelsk og sende oss en digital kopi. Taletid vil bli justert til antall deltakere. Vennligst bekreft din deltakelse snarest mulig til WPC: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

WPC-konferansen mot NATO vil finne sted i Warszawa den 8. juli fra 14: 00-19: 00.
Ibis Hotel Warszawa Stare Miasto (Old Town), Adresse : ul. Muranowska 2, 00-209 Warszawa.
Tel .: (+48) 22/3101000. (http://www.ibis.com/gb/hotel-3714-ibis-warszawa-stare-miasto-old-town/index.shtml).
Arbeidsspråket vil bare være engelsk.


Selv om det ennå ikke er bekreftet, er det planer for en demonstrasjon på lørdag 9. juli 12:00 i sentrum av Warszawa. Hvis demonstrasjonen finner sted, vil WPC delta i den med sine bannere, slagord og farger. Alle deltakere som ønsker å delta i demonstrasjonen kan gjøre det sammen med WPC.


Teknisk informasjon:
Alle deltakere må ankomme med egne midler til Warszawa og selv dekke utgifter til opphold. Fra flyplassen Chopin er det buss nr. 175, til Universitetets busstopp hvor du må bytte til buss nr. 116 som stopper rett utenfor Ibis Old Town hotell. En billett koster 4,4 PLN (ca. 1 Euro) og er gyldig i 75 min.


Fra Modlin (lavprisselskapene) Airport er det et tog til Warszawa Gdańska stasjon (på flyplassen må du ta buss til jernbanestasjonen Modlin med skilt Koleje Mazowieckie - du kjøper en billett for buss og tog for 17 PLN, ca 4 Euro). Warszawa Gdańska stasjon (tog og T-banestasjon) ligger i nærheten av hotellet (rundt 600 meters gange sør fra stasjonen langs hovedveien).


Det er 2 direktebusser fra Warszawa sentralstasjon. Nr. 518 og nr. 227 starter fra denne stasjonen, og går til Muranowska bussholdeplass, som ligger like utenfor hotellet. Du trenger en billett til 3,4 PLN som er gyldig i 20 min. Det er også mulig å gå (ca 3 km) eller man kan ta taxi.


Se også kartene: https://www.google.gr/maps/place/ibis+Warszawa+Stare+Miasto/@52.2318932,20.9697505,13z/data=!4m8!1m2!2m1!1zaWJpcyDOus6_zr3PhM6sIFdhcnNhdyBPbGQgVG93biwgzpLOsc-Bz4POv86yzq_OsSwgzqDOv867z4nOvc6vzrE!3m4!1s0x471ecc76de182915:0x1f932001b2efaf3d!8m2!3d52.254136!4d20.9984709


Du kan også sjekke alle steder på nettsiden: http://warszawa.jakdojade.pl Deltakerne kan bestille overnatting direkte fra hotellet ovenfor eller på et annet egnet hotell i sentrum av byen, men det anbefales å holde seg samlet. WPC vil servere kollektiv middag den 8. juli kl 20:00 etter konferansen.


Hvis du har noen spørsmål eller trenger avklaring, ikke nøl med å kontakte oss. Gleder oss å møte dere alle i Warszawa.


Sekretariatet i WPC

  WPCs generalforsamling 2016 i São Luís, (Maranhão), Brasil 17-20 november

STYRK FOLKETS SOLIDARITET I KAMPEN FOR FRED, MOT IMPERIALISMEN

World Peace Cuncil

REDAKTØR: Igor Jakobsen
UTGIVER: Norge For Fred
POSTADRESSE: Storvolltunet 61, 9104 Kvaløya, Tromsø
TELEFON LEDER: 920 20 793
E-POST REDAKTØR/TIPS/MEDLEMSSKAP: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.