Main menu

Faglig opprop fra Hamburg og Nord-Tyskland mot rasisme, fremmedhat og krig.

Frank Hornschu, DGB- tysk LO, sier under en demonstrasjon for en fredsvinter i Hamburg, 13/12-2014: `Fascister og rasister hører ikke hjemme hos oss! Vi avviser dem og engasjerer oss overalt for å vise sivilt mot og demokratisk samvær. Det er viktigere enn noensinne, for stadig rives folk med i en høyre-nasjonal allianse av `patriotiske europeere mot islamisering og for et kristent vest-europeisk aftenland` og partiet AfD; Alternativ for Tyskland. Med sine rasistiske og høyre-nasjonale paroler utbrer de fascistiske initiativ-takerne av alliansen frykt for islam og mot utlendinger generelt.

 

Under ledelse av Lutz Bachmann, som er straffedømt flere ganger, oppildnes en stemning mot angivelig `kriminelle utlendinger, flyktninger og islamister`. `Patriotiske` hetsmakere overser at de bryter med vår egen grunnlov når de blander sammen islamsk terror og annen religiøs tro. Grunnloven beskytter nemlig fredelig samvær i et pluralistisk samfunn. 

Hets og et menneskefiendtlig tankegods utløser våre forsvarsmekanismer og vårt sivile mot. Til menneskene i Dresden, Düsseldorf, Kassel, Bayern, Øst-Friesland og overalt roper vi fra Nord-Tyskland og Hamburg, fra havnebyen mot verden: `Bruk fornuften. Løsriv dere fra nazistene og rasistene!

Om dere vil gjøre noe med verdens grenseløse urettferdighet, må dere gå sammen med oss for fornuftig fordeling og mer sosial rettferdighet. Sammen blir vi sterkere for frihet, demokrati, menneskeretter, fred og sosialt samhold lokalt i Tyskland, i Europa og i hele verden.

Vi ber Tysklands innenriksminister slutte å angripe delstatsregjeringen i Schleswig-Holstein fordi den ikke vil stenge flyktninger ute i kulden.  De trenger beskyttelse. Derfor engasjerer tysk LO seg med sine mange fagforeninger av arbeidsfolk for å gjøre vinteren 2014-2015 til en freds -vinter og begynnelsen på en freds-vår.

Aldri mer krig! Aldri mer fascisme!

Per Lothar Lindtner, 4/1-2015. Kilde: UZ/dkp.  

World Peace Cuncil

REDAKTØR: Igor Jakobsen
UTGIVER: Norge For Fred
POSTADRESSE: Storvolltunet 61, 9104 Kvaløya, Tromsø
TELEFON LEDER: 920 20 793
E-POST REDAKTØR/TIPS/MEDLEMSSKAP: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.