Main menu

Verdens Fredsråd – WPC – fordømmer staten Israel sine ugjerninger mot det palestinske folket

Den stadig pågående nedslaktingen av det palestinske folket fra den israelske hæren synes ikke å ha noen ende. Flere enn 570 palestinere har blitt myrdet; tusener palestinere er skadet eller har blitt såret og mange flere av dem er blitt fortrengt. De fleste av disse ofrene blant palestinerne er sivile; blant dem finnes dusinvis kvinner og barn. Den palestinske Gazastripen har blitt et slags teater for ensidig krigføring begått av de israelske okkupasjonsstyrkene. Dette har blitt gjort mot et folk som er berøvet sin frihet – og som har blitt berøvet sin rett til en egen stat.

 

 

Verdens Fredsråd fordømmer ugjerningene begått av den israelske regjeringen og av dens hær – mot det palestinske folket. Verdens Fredsråd oppfordrer alle fredselskende krefter i verden til å protestere mot, og til å fordømme disse barbariske handlingene.

 

Ingen annen stat enn Israel våger å utøve en slik selverklært “rett” til å gå til angrep på ubeskyttede sivile mennesker. Kun staten Israel krever dette kyniske “privilegiet” – for seg selv.

 

Hykleriet som nå blir vist av USA, som fullt og helt støtter regimet i Israel i dette regimets handlinger, såvel som EU sin delaktighet i støtten til Israel – mens de setter likhetstegn mellom ofrene og aggressorene; alt dette har nådd rekordstore høyder. Ikke en gang sikkerhetsrådet i FN som uttrykker “dyp bekymring” og som ber om “våpenhvile” tar noen avgjørelse om å legge aggressoren Israel under press; mens staten Israel begår krigsforbrytelser mot et helt folk.

 

Det israelske regimet begår nå folkemord i form av kollektiv avstraffelse mot det palestinske folket – på samme tid som Israels egne påskudd for sitt forsvar er uten grunn – når man tar i betraktning fakta og når man ser Israel sin invasjon av Gazastripen.

 

Den eneste veien til å oppnå fred og stabilitet i denne regionen er etableringen av, og anerkjennelse av, en uavhengig palestinsk stat, innen de grenser som forelå den 4. juli 1967; med Øst-Jerusalem som hovedstaden i den palestinske stat.

 

Vi uttrykker herved vår helhjertede solidaritet med det palestinske folk; på Gazastripen, på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. På samme tid uttrykker vi vår helhjertede støtte til de fredselskende krefter innad i staten Israel – som kjemper, side om side med det palestinske folket; for en rettferdig og for en levedyktig løsningen på konflikten; for slutten på den israelske okkupasjonen.

 

Sekretariatet i Verdens Fredsråd – WPC. 22. juli. 2014.

 

(Oversatt for Friheten av Sylfest Haug)

Tilsluttet Norge For Fred

World Peace Cuncil

REDAKTØR: Igor Jakobsen
UTGIVER: Norge For Fred
POSTADRESSE: Storvolltunet 61, 9104 Kvaløya, Tromsø
TELEFON LEDER: 920 20 793
E-POST REDAKTØR/TIPS/MEDLEMSSKAP: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.