Main menu

Uttalelse fra WPC: Fordømmer Frankrikes inngripen i Mali

World Peace Council (WPC) fordømmer den brutale militære intervensjon av Frankrike i Mali, som blir utført med full støtte fra EU og NATO.

 

Dette er en videreføring av de imperialistiske planene for å ta en geo-strategisk styring av større områder i Afrika, som vi har sett det i 2011 med den blodige intervensjon og bombingen av Libya. Målet er kontroll med energiressursene som også er gjenstand for en voldsom rivalisering mellom imperialistiske krefter og sentra, som slakter folk under ulike påskudd hver gang.

WPC uttrykker sin motstand mot den nye forbrytelsen fra det imperialistisk Frankrike, som forbereder sammen med sine NATO-allierte også å angripe mot Syria og truer Iran.

Vi krever umiddelbar slutt på aggresjonen og tilbaketrekkingen av franske militære styrker sammen med den europeiske hæren og NATO.

Det store flertallet av menneskeheten må være å avvise det "fredsoppdrag” som utføres av EU og NATO som bare fremmer interessene til de multinasjonale selskapene mens de forårsaker død og mer elendighet blant folk.

Vi fordømmer de imperialistiske krefters massakre av befolkningen i Mali av og påkalle fredselskende folk i verden til å reagere med ulike tiltak mot de imperialistiske planer i Afrika.

 

SEKRETARIATET FOR WPC 16 januar 2013

Oversatt av HR 

World Peace Cuncil

REDAKTØR: Igor Jakobsen
UTGIVER: Norge For Fred
POSTADRESSE: Storvolltunet 61, 9104 Kvaløya, Tromsø
TELEFON LEDER: 920 20 793
E-POST REDAKTØR/TIPS/MEDLEMSSKAP: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.