Main menu

Fredsmarkering mot NATO i Tromsø


Norge For Fred arrangerte fredsmarkering i Tromsø i forbindelse med NATO-toppmøte i Warszawa. Fredsappell fra Ingrid M. Schanche:


Les mer: Fredsmarkering mot NATO i Tromsø

Internasjonal fredskonferanse 2016

Oversatt uttalelse fra møte i Verdens Fredsråd i Athen, 4. juni 2016
Les mer: Internasjonal fredskonferanse 2016

Felles og kollektiv sikkerhet på den nordlige og sørlige halvkule

Tidligere Statsminister i Høyre Kåre Willoch (H) uttalte «at vestlige land ikke har tatt hensyn til russiske interesser. — Jeg er betenkt over den vestlige verdens gjentatte manglende respekt for andre samfunns interesser, meninger og holdninger, Når det gjelder behandlingen av Russland så er jeg ikke fornøyd, sa han i en debatt om konservatisme. — Jeg mener at når en skadet bjørn ligger rolig, så er det ikke nødvendig å stikke han med spyd, og det var vel det man gjorde da man begynte å utvide NATOs grenser», i følge bladet Norges forsvar nr.2/2015.

Les mer: Felles og kollektiv sikkerhet på den nordlige og sørlige halvkule

Stop våbenkapløbet

Hvis vi følger påstanden om at sikkerhed kun kan opnås gennem en aggressiv udenrigspolitik og militær handling, står vi overfor store trusler mod vores eksistens.

Konsekvenserne af denne politik er en fortsat udvikling af- og trusler om brug af atomvåben og en militarisering af miljøet. For f.eks. Arktis gælder det hele verdensrummer og miljøet.

De nordlige områder bliver brugt af et ekspanderende NATO til militærøvelser til fremtidige krige, til at teste nye strategier og til at udvikle nye drabsteknologier.

Les mer: Stop våbenkapløbet

Faglig opprop fra Hamburg og Nord-Tyskland mot rasisme, fremmedhat og krig.

Frank Hornschu, DGB- tysk LO, sier under en demonstrasjon for en fredsvinter i Hamburg, 13/12-2014: `Fascister og rasister hører ikke hjemme hos oss! Vi avviser dem og engasjerer oss overalt for å vise sivilt mot og demokratisk samvær. Det er viktigere enn noensinne, for stadig rives folk med i en høyre-nasjonal allianse av `patriotiske europeere mot islamisering og for et kristent vest-europeisk aftenland` og partiet AfD; Alternativ for Tyskland. Med sine rasistiske og høyre-nasjonale paroler utbrer de fascistiske initiativ-takerne av alliansen frykt for islam og mot utlendinger generelt.

Les mer: Faglig opprop fra Hamburg og Nord-Tyskland mot rasisme, fremmedhat og krig.

World Peace Cuncil

REDAKTØR: Igor Jakobsen
UTGIVER: Norge For Fred
POSTADRESSE: Storvolltunet 61, 9104 Kvaløya, Tromsø
TELEFON LEDER: 920 20 793
E-POST REDAKTØR/TIPS/MEDLEMSSKAP: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.